Microsoft Store Windows paketave

Menaxhimi i ri i Paketave Windows është tashmë më i mirë se Windows Store

Microsoft befasoi dje përdoruesit e Windows me një menaxher të ri të paketave. Eshtë një mjet i linjës së komandës që lejon zhvilluesit. Përdoruesit e energjisë të instalojë aplikacionet e tyre të preferuara nga një komandë e thjeshtë.

Nëse ndonjëherë është dashur të pastroni një makinë të Windows ose të instaloni një pajisje të re. Do ta dini dhimbjen që duhet të instaloni përsëri aplikacione. Të gjeni lidhje të shkarkimit dhe të merrni përsëri një PC të gatshëm.

Menaxheri i Paketave të Windows synon ta zgjidhë atë dhe është relativisht e thjeshtë

Të krijosh një skenar për t’i instaluar aplikacionet e tua të preferuara nga një komandë e shpejtë. Dyqani i Windows duhet të jetë vendndodhja qendrore për të gjitha aplikacionet e Windows. Por shtytja fillestare Universale e Platformës së Windows (UWP) e Microsoft nënkupton se aplikacionet tradicionale. Dhe të dobishme të desktopit3232 nuk u regjistruan kurrë në dyqan. Kjo ka ndryshuar në vitet që nga debutimi i Windows 10. Por Dyqani ende ndjehet i braktisur.

Shumica e përdoruesve të energjisë. Madje edhe zhvilluesit e kanë injoruar Windows Store në favor të menaxherëve të paketave si Chocolatey. Gjetër ata shkarkojnë me dorë aplikacionet nga uebi.

Microsoft duke krijuar menaxherin e vet të paketave të Windows (winget) është domethënës dhe mjeti i linjës së komandës është tashmë më i dobishëm sesa Windows Store. Ju mund të lundroni në një komandë të shpejtë. Shtypni “winget install Steam”, dhe versioni i fundit i aplikacionit të Valve të Avullit do të instalohet në sistemin tuaj.

Avulli nuk ekziston as në Dyqanin e Windows tani; ka shumë aplikacione tashmë të disponueshme në winget si Zoom, WinRAR dhe Logitech Harmony Remote që gjithashtu mungojnë nga Dyqani.

Ndërsa Menaxheri i Paketave të Windows është vetëm në parapamje dhe 24 orë i vjetër. Ai nuk ka çdo gje të listuar që mund të dëshironi akoma. Aplikacionet e Dyqanit Windows nuk janë akoma të disponueshme në winget. Pasi Microsoft po mban depon e vet të veçantë të aplikacioneve dhe po i vërteton ato.

Përkrahja e aplikacionit të dyqanit është planifikuar për një azhurnim të ardhshëm. I gjithë projekti është me burim të hapur. kështu që menaxherët e tjerë të paketave mund të përdorin paketat e vlefshme të kompanisë. Shitësit e softuerëve madje do të jenë në gjendje të përdorin Windows Package Manager si një kanal shpërndarjeje për aplikacione, ashtu si Windows Store.

Shumica e menaxherëve të paketave përdoren nga zhvilluesit për të marrë shpejt një kuti dev të freskët gati me të gjitha aplikacionet e tyre të preferuara. Dyqani i Windows duhet ta trajtojë këtë me lehtësi, por është një rrëmujë. Dyqani ka një sistem bibliotekar që supozohet të rendisë të gjitha aplikacionet që zotëroni, por në sistemet e mia, ai thjesht thotë se “nuk ka asgjë në bibliotekën tuaj”.

Miratimi i Microsoft-it i menaxherit të vet të paketave të Windows duhet të shërbejë si një thirrje zgjimi për përpjekjet e kompanisë Windows Store. Dyqani i Windows është mirëmbajtur dobët, dhe shumë zhvillues thjesht e kanë injoruar atë.

Shpresa është që në të ardhmen do të shohim një ndërthurje të depove të Windows Package Manager dhe Windows Store. Do të ishte e shkëlqyeshme për të gjithë përdoruesit e Windows të kenë një qasje të lehtë në aplikacionet e desktopit për të cilat interesohen, pa pasur nevojë të hapin një komandë të shpejtë.

Postime te ngjashme