Mënyrat për të bllokuar WhatsApp duke përdorur fytyrën ose gjurmët e gishtave në iOS ose Android

Mënyrat për të bllokuar WhatsApp.

Nëse jeni një prind, telefoni i të cilit shpesh huazohet nga fëmijët tuaj për të luajtur lojëra, këtu është një lajm i mirë për ju. Tani, ju mund t’i lini fëmijët tuaj të përdorin pajisjen tuaj celular pa u shqetësuar për privatësinë tuaj, konkretisht sigurinë e mesazheve tuaja në WhatsApp duke u komprometuar. Si? Duke mbyllur mesazhet lart në telefonin tuaj celular.

Nuk ka rëndësi nëse përdorni pajisje Android ose iOS. Akoma mund të shijoni tiparin në disa hapa të thjeshtë, sidoqoftë. Me këtë azhurnim të fundit, zgjidhni midis fytyrës tuaj përmes FaceID dhe gjurmës së gishtit, kur mbyllni WhatsApp. Ky aplikacion në pronësi të Facebook tashmë aktivizoi këtë cilësim për iOS në fillim të këtij viti. Dhe, vetëm këtë javë, ajo përsëriti të njëjtën veçori për telefonat Android.

Mënyra të lehta për të përdorur tiparin

Të kesh aftësinë për të kyçur WhatsApp në vegël tuaj do të thotë të keni një nivel të shtuar sigurie në pajisjen tuaj. Ndihmon për të garantuar që ju jeni i vetmi që mund të hyni në mesazhet tuaja. Ju nuk keni nevojë të regjistroni gjurmën e gishtit ose të përballeni përsëri kur përdorni funksionin. WhatsApp varet nga vërtetimi biometrik bazuar në sistemin e pajisjes. Më poshtë janë hapat e thjeshtë për të kyçur aplikacionin në celularin tuaj.

Kur aktivizoni bllokimin e gjurmëve të gishtërinjve, WhatsApp tha që mund të ndërprisni këtë veçori brenda menusë së cilësimeve të intimitetit të aplikacionit. Do të gjeni opsione për ta lejuar aplikacionin të mbetet i zhbllokuar për rreth 30 minuta pas zhbllokimit të tij. Ju keni gjithashtu një mundësi, të ndaloni përmbajtjen e mesazheve tuaja të mos shfaqen në njoftime.

Për pajisjen Android:
  • Hapni WhatsApp në pajisjen tuaj wireless.
  • Në pjesën e sipërme të djathtë, takoni 3 pikat; zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi opsionin ‘Parametrat’.
  • Nga menyja “Parametrat”, zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi opsionin “Llogari”.
  • Takoni opsionin ‘Privatësia’.
  • Nga menyja Privacy Privatësia ’e telefonit tuaj, trokitni lehtë mbi Lock Mbyllja e gjurmëve të gishtave’. Ndizni opsionin ‘Hape me gjurmën e gishtit’ dhe konfirmoni gjurmën e gishtit
Për pajisjen iOS:
  • Hapni WhatsApp në pajisjen tuaj wireless.
  • Në pjesën e sipërme të djathtë, trokitni lehtë mbi të tre pikat; zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi opsionin ‘Parametrat’.
  • Nga menyja “Parametrat”, zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi opsionin “Llogari”.
  • Takoni opsionin ‘Privatësia’. Zgjidhni dhe trokitni lehtë mbi opsionin ‘Screen Lock’.
  • Aktivizoni ID Face ose Touch ID. (Ju zgjidhni sasinë e kohës përpara se ID e Face, ose Touch ID, të kërkohet nga trokitje e lehtë për të zgjedhur kohën specifike).

Jo të gjithë përdoruesit e pajisjeve Android dhe iOS mund të shijojnë këtë azhurnim të fundit në WhatsApp. Do të thotë, tipari i bllokimit nuk është ende i disponueshëm në të gjitha rajonet, por po vazhdon të dalë jashtë. Pra, nëse nuk e keni gjetur ende funksionin në celularin tuaj, mos u shqetësoni. Vazhdoni të kontrolloni për rajonin tuaj mund të jetë linja tjetër për WhatsApp për të zbuluar inovacionin e saj të fundit.

WhatsApp asnjëherë nuk pushon së ofruari veçori për përdoruesit të përfitojnë më shumë dhe të përfitojnë sa më shumë nga përdorimi i tyre aplikacioni. Kohët e fundit, kjo aplikacion kryesor udhëheqës i mesazheve lëshoi ​​një seri karakteristikash të reja interesante që padyshim që ia vlen të shkarkohen dhe përjetohen.

Postime te ngjashme