Mjeti i privatësisë, Off, Off -Facebook , Activity, Mjeti

Mjeti i privatësisë “Off-Facebook Activity”

Facebook është një nga platformat më të mëdha të reklamave në botë. Kjo sepse di shumë për ne të gjithë.

Facebook përdor shumë mjete për të gjurmuar njerëzit nëpër internet. Pavarësisht nëse ata kanë një llogari në faqen e rrjeteve sociale . Shumica e tyre mbështeten në të dhënat e aktivitetit në internet aplikacione të tjera dhe faqet e internetit që ndajnë me Facebook.

Cdo gjë që bëjmë në internet gjeneron një sasi të gjerë të të dhënave të sjelljes, nga blerja e rrobave deri në kërkimin e hoteleve. Aplikacionet dhe faqet e internetit shpesh i ndajnë me kompanitë e reklamave. Duke i lejuar ata të ndërtojnë profile më të sakta të interesave dhe nevojave tuaja.

Sidoqoftë, pasi u përball me kritikat në mbarë botën për kundërshtimin e të dhënave, Facebook verën e kaluar njoftoi një mjet privatësie, të quajtur Off-Facebook Activity. I cili u jep përdoruesve më shumë kontroll mbi të dhënat e tyre të mbledhura nga Facebook.

Duke filluar nga sot , tipari Aktiviteti Off-Facebook tani është i disponueshëm për çdo përdorues në të gjithë botën.

Fillimisht u vu në dispozicion vetëm për përdoruesit në Irlandë, Korenë e Jugut dhe Spanjë për provë.

Fillimisht i prezantuar si “Histori e qartë”.  Mjeti ofron përdoruesve një përmbledhje të qartë të informacionit që mban Facebook mbi ju bazuar në aplikacionet e tjera që keni përdorur ose faqet e internetit që keni vizituar dhe gjithashtu ju lejon ta fshini atë nga llogaria juaj nëse dëshironi.

 

Si të përdorni mjetin e aktivitetit jashtë Facebook?

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se tipari nuk i lejon përdoruesit të fshijnë informacionin e tyre të shfletimit nga serverët e Facebook. Në vend të kësaj, ai thjesht lejon përdoruesit të shkëpusin të dhënat e mbledhura nga llogaria e tyre në Facebook.

Për të hyrë në mjetin e Aktivitetit jashtë Facebook:

Shkoni te ‘Cilësimet dhe privatësia’ në aplikacionin tuaj në Facebook,

Zgjidhni “Aktivitetin jashtë Facebook”,

Në ekranin tjetër, ju sigurohet një listë me të gjitha faqet e internetit dhe aplikacionet që kishin ndarë të dhënat tuaja me Facebook.

Ju mund të zgjidhni aplikacione specifike për të parë sa ndërveprime keni pasur me ta.

Ju mund të shkarkoni detaje të aktivitetit duke klikuar në numrin e ndërveprimeve dhe duke klikuar Detajet e aktivitetit në fund të pjesës së parë.

Nëse jeni shumë i shqetësuar në lidhje me të dhënat që Facebook mban mbi ju, ia vlen të pastroni historinë tuaj duke klikuar në ‘Histori e qartë’.

Duhet gjithashtu të theksohet se pasi të keni përdorur opsionin “histori e qartë”. Do të dilni nga faqet e internetit të caktuara në të cilat keni hyrë duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook.

Përveç kësaj, pastrimi i historisë nuk i ndalon palët e treta nga shpërndarja e të dhënave në të ardhmen. Ekziston një mundësi tjetër, e quajtur ‘Menaxho veprimtarinë e ardhshme’, E cila gjithashtu nuk e kufizon Facebook-un të marrë të dhëna për aktivitetin tuaj nga bizneset në të ardhmen. Informacioni i ri nuk do të shoqërohet me llogarinë tuaj.

Sidoqoftë, është një hap i jashtëzakonshëm përpara drejt transparencës dhe kontrollit. Rivalët në Facebook si Google nuk ofrojnë asgjë të krahasueshme me faqen “Aktiviteti jashtë Facebook”.

Postime te ngjashme