Si do të konkurojë Apple me Google Search?

Si do të konkurojë Apple me Google Search?

Teknika Behemothi Apple mund të jetë duke punuar në versionin e vet të Google Search, sipas një raporti nga The Financial Times (FT). Raporti thotë se vetë rezultatet e kërkimit të Apple kanë filluar të shfaqen në iOS 14, gjë që lë të kuptohet për faktin se gjigandi i teknologjisë mund të jetë duke punuar në diçka për të zëvendësuar kërkimin e Google në platformën iOS të paktën tani për tani. Nëse jo për iOS atëherë ndoshta për macOS ose iPad OS pasi të kesh alternativën tënde krahasuar me Google Search do të thotë të heqësh zgjedhën e Google.

Sipas një raporti të mëparshëm nga The New York Times, Google mori një proces gjyqësor antitrust nga Departamenti i Drejtësisë i SH.B.A.-së për monopolizimin e paligjshëm të kërkimeve në internet. Tani, raporti FT pretendon se ky zhvillim mund ta ketë shtyrë Apple të fillojë të punojë në alternativën e vet të kërkimit në internet për Google Search. Në javët e fundit, zvarritësi i Apple Applebot ka treguar një rritje të aktivitetit, pretendon raporti, duke cituar burime. Kjo mund të nënkuptojë se gjithnjë e më shumë të dhëna po kërkohen nga crawler për të ndërtuar një bankë më të madhe të të dhënave dhe kështu, siguroni rezultate më të rëndësishme dhe të sakta të kërkimit. Për të drejtuar motorin e vet të kërkimit në pajisjet Apple, Google thuhet se i paguan Apple rreth $ 8- $ 12 miliardë në vit. Nëse Apple më në fund ka vendosur të heqë kërkimin Google, kjo do të thotë kryesisht se përfundimi i marrëveshjes midis dy kompanive mund të mos jetë shumë larg. Sidoqoftë, asgjë nuk është konfirmuar në lidhje me këtë nga asnjëri prej tyre, kështu që, tani për tani, është e sigurt të thuhet se janë spekulime.

Postime te ngjashme