DigitRobots

Versioni i fundit i Digit vjen me një kokë dhe një palë sy të animuar LED

Agility Robotics ka njoftuar përfundimin e boti-t të tij me dy këmbë të gjeneratës së ardhshme. Ky robot vjen me disa përmirësime të dukshme. Përmirësimet janë : një kokë cilindrike dhe dy “sy” LED të animuar. Në një njoftim për shtyp, kompania thotë se ka bërë ndryshime në robotin e saj miqësor për depo, të quajtur Digit. E gjitha kjo për të përmirësuar “ndërveprimin e robotëve njerëzorë”.

Agility Robotics prezantoi për herë të parë Digit-in në 2020 pa kokë, duke e tregtuar makinën si të dobishme në një gamë të gjerë industrish. Pjesë e industrive në të cilat kjo makinë u treguta ishin industri si logjistika apo inspektimi industrial. Roboti është krijuar gjithashtu për të punuar në të njëjtën zonë dhe për të zënë të njëjtën hapësirë si njerëzit; kjo është arsyeja pse ai është nëntë inç i gjatë dhe ecën me dy këmbë.

Përmirësimet më të fundit të Digit nuk janë thjesht kozmetike. Një zëdhënës i kompanisë thotë për TechCrunch se koka e saj e pajisur me sensor e bën më të lehtë për njerëzit të kuptojnë veprimet e Digit.Kjo pasi sytë e tij “do të ndihmojnë në përcjelljen e informacionit të dobishëm si ndryshimi i drejtimit dhe veprime të tjera gjatë punës”. Ajo vjen gjithashtu me disa efektorë fundorë të ridizajnuar, ose duar. Këto duhet ta bëjnë më të lehtë marrjen e kutive plastike të përdorura brenda depove.

Për momentin, megjithatë, aftësitë e Digit mbeten mjaft të kufizuara. Ndërsa mund të ecë, të ngjitet në bordurat, të përkulet dhe të kryejë veprime të tjera të thjeshta. Gjithsesi funksioni i tij kryesor nuk është ky. Funksioni kryesor është të marrë dhe të ulë lloje të ndryshme objektesh që peshojnë deri në 35 kilogramë. Ju mund ta shihni robotin në veprim në demonstrimet që kompania postoi në Twitter dhe YouTube. Në këto postime tregohet se si Digit shkon drejt një rafti, heq një kosh dhe më pas e përzien në rripin transportues.

Nuk është ende e qartë se sa do t’u kushtojë kompanive të kenë akses në këtë robot. Kompania Agility Robotics po hap Programin e saj të Partnerit Agility, i cili “do t’u sigurojë partnerëve një mundësi ekskluzive për të formësuar zhvillimin e aftësive dhe aftësive të Digit. Kjo do të jetë mënyra e vetme fillimisht për të blerë Digit të gjeneratës së fundit.”

Postime te ngjashme