YouTube po teston një chatbot që do t’ju jap informacione për përmbajtjen e videove

YouTube me sa duket është bërë platforma më e fundit për të përfituar nga bumi i chatbot. Kompania thuhet se po teston një chatbot me AI që do të shfaqet nën video, duke i ftuar shikuesit të fillojnë një bisedë.

E shpallur në një postim në blog të publikuar nga Mbështetja e Google, “AI bisedues” është krijuar për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me videon që jepet më lart dhe rekomandime të tjera për lidhur me përmbajtjen. Përdoruesit do të jenë në gjendje të prekin një buton që thotë “Pyet” dhe të shkruajnë pyetjet e tyre ose të zgjedhin nga një listë e kërkesave të sugjeruara.

“Për disa video akademike, mjeti mund të ndihmojë udhëtimet e të mësuarit duke ofruar kuize dhe përgjigje që nxisin kuptim më të thellë,” shpjegoi YouTube.

Funksioni bisedor i AI është aktualisht në fazën e testimit beta dhe do të shfaqet nën video vetëm për një grup të kufizuar përdoruesish. YouTube po planifikon ta shpërndajë këtë veçori për abonentët e YouTube Premium në SHBA së pari pas beta.

Postime te ngjashme