pajisjet inteligjente në shtëpi, Zgjerimi i intervalit, intervalit, pajisjet inteligjente

Zgjerimi i intervalit Wi-Fi për pajisjet inteligjente në shtëpi

Një grup studiuesish të udhëhequr nga një profesor i inxhinierisë kompjuterike të Universitetit Brigham Young. Kane krijuar një protokoll që në mënyrë të konsiderueshme zgjat distancën që një pajisje me Wi-Fi mund të dërgojë dhe të marrë sinjale.

Risia inxhinierike nuk kërkon asnjë harduer të ri për të përmirësuar diapazonin e sinjalit për pajisjet “internet të gjërave”. Si një sensor i dyerve ose detektor lëvizjeje, por mund të zgjasë distancën që këto pajisje mund të instalohen nga një pikë hyrëse Wi-Fi për më shumë se 60 metra, sipas rezultateve të provës.

Kjo është gjëja vërtet interesante në lidhje me këtë teknologji.  Gjithçka bëhet në softuer. Në teori, ne mund ta instalonim këtë në pothuajse çdo pajisje të mundësuar Wi-Fi me një azhurnim të thjeshtë të softuerit.

Protokolli i ri quhet Komunikim Fuqia e Zhurmës On-Off.

Dhe programohet pikërisht në krye të protokollit ekzistues Wi-Fi duke përdorur të njëjtin harduer. Ndërsa Wi-Fi kërkon shpejtësi prej të paktën një megabit në sekondë (1 Mbps) për të mbajtur një sinjal, protokolli “ONPC”.

Për ta bërë këtë u rregullua transmetuesi në një pajisje me Wi-Fi të mundësuar për të dërguar zhurmë pa tel përveç të dhënave. Ata programuan në sensorin Wi-Fi një seri prej 1 dhe 0 . Në thelb duke e kthyer dhe fikur sinjalin në një model specifik. Ruteri Wi-Fi ishte në gjendje ta dallonte këtë model nga zhurma rrethuese pa tel (nga kompjuterët, televizorët dhe celularët). Dhe për këtë arsye e di se sensori ishte ende duke transmetuar diçka, edhe nëse të dhënat nuk merreshin.

Nëse pika e hyrjes (ruteri) e dëgjon këtë kod, ai thotë. ‘Në rregull, unë e di se sensori është akoma gjallë dhe po përpiqet të arrijë tek unë. Eshtë thjesht jashtë kufijve”, tha Patwari. “Në thelb është dërgimi i një informacioni që thotë se është i gjallë.”

Një informacion i bollshem është i mjaftueshëm për shumë pajisje me Wi-Fi.

Një informacion i bollshem është i mjaftueshëm për shumë pajisje me Wi-Fi që thjesht kanë nevojë për një mesazh on / off.  Siç është një sensor i dyerve të garazhit, një monitor i cilësisë së ajrit apo edhe një sistem spërkatës. Gjatë hulumtimit të tyre, autorët zbatuan me sukses protokollin e tyre ONPC.  Së bashku me një kërkesë të quajtur me zgjuarsi për të menaxhuar protokollin .(“Stayin ‘Alive”), duke përfunduar gamën e një pajisjeje jashtë raftit 67 metra përtej gamës së Wi standarde -Fi.

Studiuesit e qartësuan për të theksuar se protokolli i tyre ONPC nuk ka për qëllim të zëvendësojë Wi-Fi. Apo edhe protokollet me tela me rreze të gjatë si LoRa, por ka për qëllim të plotësojë Wi-Fi. Në mënyrë të veçantë, vetëm kur Stayin ‘Alive zbulon se pajisja Wi-Fi ka humbur lidhjen e saj. Ajo fillon transmetimin e të dhënave duke përdorur ONPC.

E thënë kështu, autorët besojnë se risia mund ta bëjë LoRa edhe më të gjatë ose të përdoret në krye të teknologjive të tjera pa tel. Ne mund të dërgojmë dhe marrim të dhëna pavarësisht se çfarë po bën Wi-Fi.  Gjithçka që na duhet është aftësia për të transmetuar energji dhe më pas të marrim matje të zhurmës, Ne mund ta zbatojmë këtë edhe në celular, por edhe me Bluetooth.

Postime te ngjashme