Çfarë bëri FBI për të përparuar kundër hakerave kërkimore COVID-19

Çfarë bëri FBI për të përparuar kundër hakerave kërkimore COVID-19

Ndërsa FBI hetoi hakimin e pretenduar kinez të hulumtimit amerikan COVID-19, ai përdori informacionin që gjeti në rrjetet e njohura të viktimave për të identifikuar të tjerët që ishin viktimizuar ose potencialisht mund të ishin, sipas një zyrtari të lartë të zyrës.

Ishte vetëm një hap nga disa në mënyrën se si FBI u përball me kërcënimet ndaj këtij kërkimi.

Roli i FBI-së në mbrojtjen e krijuesve të vaksinave dhe të tjerëve që luftojnë virusin është pjesë e një përpjekjeje të gjerë qeveritare, e cila ka përfshirë aktakuza dhe paralajmërime të agjencive të përbashkëta publike duke dhënë alarmin se të dy Kina dhe Rusia janë përpjekur të vjedhin sekretet kërkimore të SHBA.

FBI vendosi personelin për të ndihmuar viktimat e piraterisë dhe ata që u përballën me përpjekje për sulme me pëlqimin e tyre, gjë që lejoi hetuesit të mblidhnin prova për të ndihmuar viktimat e tjera të mundshme. Por kjo provë gjithashtu do të ishte “e vlefshme për çdo veprim juridik të ardhshëm.

Ai ndau atë që gjeti me komunitetin e inteligjencës, i cili mund të përdorte informacionin për të kuptuar taktikat e hakerave, tha Ugoretz. FBI përgatiti një njoftim për universitetet, laboratorët, institucionet kërkimore që ata e dinin se ishin shënjestruar dhe që kishte për qëllim t’i ndihmonte ata, por që nuk kishte për qëllim shpërndarjen e gjerë.

Pastaj erdhi një njoftim tjetër për një audiencë më të gjerë – çdo organizatë e përfshirë në “hulumtim, trajtim ose rehabilitim COVID” – në lidhje me kërcënimin, dhe një tjetër që ndau të dhëna mjeko-ligjore që mund të tregonin drejt një kompromisi të mundshëm. Më tej, ajo ndau informacion me aleatët ndërkombëtarë, tha ajo.

“Kur merrni atë telefonatë nga FBI që ju kërcënoheni ose keni vuajtur nga një ndërhyrje kibernetike, përgjigjja juaj jo vetëm që mund të mbrojë rrjetin tuaj, por gjithashtu mund të forcojë drejtpërdrejt aftësinë tonë për të mbrojtur të tjerët dhe për të imponuar rreziqe dhe pasoja për kundërshtarët tanë së bashku, “tha Ugoretz.

Ugoretz tha se FBI, Agjencia e Sigurisë Kombëtare dhe Departamenti i Sigurisë Kibernetike dhe Agjencisë së Sigurisë së Informacionit të Departamentit të Sigurisë Kombëtare kanë punuar ngushtë për të përmirësuar koordinimin e tyre në ndarjen e informacionit të kërcënimeve.

Postime te ngjashme