FBI

Hakerët zbulojnë mijëra dokumente sekrete të FBI-së dhe policisë

Hakerët kanë zbuluar pothuajse 270 GB dokumente të FBI-së dhe policisë në internet. Ato mbulojnë më shumë se 20 vjet vlerë të informacionit dhe inteligjencës potencialisht për zbatimin e ligjit.

Pothuajse tremijë artikuj përmbajnë frazën “TOP SECRET” në bazën e të dhënave të kërkueshme të DDoSecrets.

Në Twitter, projekti tha se baza e të dhënave “siguron njohuri unike në zbatimin e ligjit dhe një gamë të gjerë të aktiviteteve të qeverisë, duke përfshirë mijëra dokumente që përmendin COVID-19.

Të dhënat duket se janë mbledhur pas një shkeljeje të një kompanie shërbimesh në internet në Houston, Texas, që numëron një numër të agjencive të zbatimit të ligjit si klientë.

Ka më shumë se 6.500 dokumente që përmendin emrin e George Floyd.

Por pak nga këto dokumente duket se lidhen drejtpërdrejt me vdekjen e Floyd, dhe shumica mbulojnë protestat që u zhvilluan nëpër SHBA si përgjigje ndaj vdekjes së tij.

Ka pasur akuza të shumta për brutalitet policor gjatë këtyre protestave. Një incident që kishte të bënte me një burrë të moshuar, i cili u rrëzua për toke nga policia në një protestë në New York, duke pësuar një dëmtim të trurit si rezultat i atij rrëzimi.

Një raport i paklasifikuar i FBI paralajmëron se trazirat civile në përgjigje të vdekjes së Floyd mund të kërcënojnë sigurinë e mbështetësve të zbatimit të ligjit.

Më pak se 500 nga qindra mijëra dokumente përmendin grupin Antifa, një grup i protestuesve antifashistë.Këtë grup presidenti Donald Trump ka kërkuar ta shpallë si një organizatë terroriste.

Postime te ngjashme