Ndikimi i COVID-19 në Sigurinë Kibernetike

Ndikimi i COVID-19 në Sigurinë Kibernetike

Shumica e profesionistëve të sigurimit kibernetik parashikuan plotësisht që kriminelët kibernetikë të përdornin frikën dhe konfuzionin përreth pandemisë Covid-19 në sulmet e tyre kibernetike.

Sigurisht, postat elektronike me qëllim të keq do të përmbajnë tema që lidhen me Covid-19, dhe shkarkimet me qëllim të keq do të ishin të lidhura me Covid-19. Kështu veprojnë kriminelët kibernetikë. Shfrytëzohet çdo mundësi për të maksimizuar efektivitetin, sado e përbuzur të jetë.

Ndërsa shumë kanë sugjeruar mënyra anekdotale në të cilat do të shpaloseshin sulmet kibernetike të lidhura me Covid-19, ne kemi pak të dhëna që mbështesin ndikimin aktual të Covid-19 në sigurinë kibernetike. Disa kanë raportuar se numri i postave elektronike me qëllim të keq në lidhje me Covid-19 është rritur disa qindra për qind dhe se shumica e postave elektronike të lidhura me Covid-19 janë tani me qëllim të keq.

Përtej rritjes së parashikuar të email-eve, videove dhe videove me qëllim të keq, të lidhura me Covid-19, dhe të gjithë skedarët e shkarkueshëm, që të gjithë i kemi parashikuar, çfarë tjetër po ndodh në prapaskenë?

Interesante, kompania e sigurisë kibernetike Cynet sapo ka lëshuar një raport (shkarkoni këtu) duke detajuar ndryshimet në sulmet kibernetike që kanë vërejtur në të gjithë Amerikën e Veriut dhe Evropën që nga fillimi i pandemisë Covid-19. Raporti ndan disa pika interesante të të dhënave dhe gjetjeve, të tilla si ndryshimi i vëllimit të sulmit kibernetik i vërejtur në sektorë të ndryshëm të industrisë, përdorimi i shtuar i mashtrimit të shtizës si një vektor sulmi fillestar dhe qasjet që përdoren për shpërndarjen e malware në sulmet e phishing.

Postime te ngjashme