A është Wi-Fi mjaftueshëm i sigurt? Rrjetet e linjës elektrike mund të jenë ato që ju nevojiten

A është Wi-Fi mjaftueshëm i sigurt? Rrjetet e linjës elektrike mund të jenë ato që ju nevojiten

Wi-Fi nuk funksionon gjithmonë siç pritet dhe nuk është opsioni juaj i vetëm i rrjetit. Powerline ofron më të mirën duke përdorur instalimet elektrike ekzistuese në një shtëpi ose zyrë. Ne shpjegojmë se çfarë bën kjo zgjidhje e rrjetit, së bashku me përfitimet dhe të metat e saj.

Çfarë është rrjeti Powerline?

Rrjeti i linjës energjetike është një teknologji që qëndron midis telit dhe wireless-it. Në vend që të regjistrojë të dhëna të rrjetit në ajër ose përmes kabllove të derdhura përgjatë bazave, ai përdor instalimet elektrike ekzistuese në një shtëpi ose zyrë. Ai gjithashtu mbështet distancën më të gjatë të të treve, megjithëse performanca varet shumë nga instalimet elektrike të përgjithshme dhe pajisjet që tërheqin energjinë.

Koncepti nuk është ndonjë gjë e re. Digital Subscriber Line, ose DSL, përdor tel ekzistues të telefonit për të sjellë lidhjen e internetit në një shtëpi ose zyrë. Kjo arrihet duke transmetuar të dhëna në një frekuencë më të lartë sesa shërbimi telefonik.

 

Në rastin e Powerline,energjia transferohet në 50Hz ose 60Hz, në varësi të sistemit tuaj elektrik. Powerline transmeton të dhëna midis 2MHz dhe 86MHz por nuk merr parasysh frekuencat e bazuara në energji.

 

Ideja është që të sigurojmë lidhjen e rrjetit me pajisjet jashtë intervalit Wi-Fi pa mbuluar kabllot Ethernet në të gjithë shtëpinë ose zyrën. Por ajo që Powerline ofron përmes wireless është stabiliteti dhe më pak vonesë duke pasur parasysh se teknologjia nuk lufton me sinjale ndërhyrëse.

 

Pse është e dobishme?

 

Meqenëse Wi-Fi përdoret në të gjithë botën dhe nëpër shtëpi, biznese, madje edhe trotuare rrugësh, padyshim që funksionon. Pra, pse na duhet një mënyrë tjetër për t’u lidhur me internet? Sepse ka situata ku lidhjet Powerline janë më të dobishme. Më poshtë disa nga avantazhet.

 

Kurseni para në instalime

Supozoni se keni një pajisje – të themi një TV – që mund të hyjë në internet duke përdorur një lidhje Ethernet me tela, por nuk ka Wi-Fi. Fatkeqësisht, router-i juaj është në anën tjetër të dhomës. Ju mund të kaloni kabllot Ethernet nëpër muret tuaja, përgjatë bazave, ose nën tapetin tuaj, por kjo kërkon kohë, duket e bërë pamjen e shtëpisë apo zyrës tuaj jo të këndëshme dhe mund të kërkojë shumë kabllo. Blerja e një adaptori Powerline është një zgjidhje më e shpejtë dhe shpesh më e ekonomike.

 

Zgjidh problemet e Wi-Fi

 

Ka disa vende ku Wi-Fi nuk mund të arrijë në mënyrë të sigurt. Ndërhyrjet e mëdha ose shtëpitë tepër të mëdha mund ta bëjnë shumë të vështirë përdorimin e një lidhje pa tel. Në këto raste, adaptorët Powerline mund të plotësojnë rrjetet Wi-Fi ose të ndihmojnë në sigurimin e zgjidhjeve një për një për pajisjet që kanë nevojë për një lidhje me tela. Kjo mund të ndihmojë gjithashtu me probleme të tjera, si transmetimi jo i përshtatshëm ose shpejtësia e ngadaltë që dëshironi t’i përmirësoni.

Konfigurimi i lehtë

 

Rrjeti i linjës elektrike është i lehtë për t’u instaluar. Ju mund ta bëni vetë në vetëm disa minuta. Nëse ka vetëm një ose dy pajisje në shtëpinë tuaj që kanë nevojë për internet, Powerline mund të jetë zgjidhja më miqësore për konsumatorin.

Postime te ngjashme