Adobe nxjerr një tipar AI që mund të tregojë kur një imazh është manipuluar

Adobe po shikon një seri karakteristikash eksperimentale që një ditë mund të vijnë tek aplikacionet e saj, duke përfshirë disa që përdorin UA për të manipuluar imazhet dhe audio.

Karakteristikat u zbuluan gjatë ngjarjes së Adobe’s Sneaks mbrëmë në konferencën vjetore të krijimtarisë Max të kompanisë, dhe këtë vit, tiparet shfrytëzuan rëndë platformën e Adobe Sensei AI. Sneaks është aty ku aplikacionet si Adobe Fresco dhe karakteristika si plotësimi i vetëdijshëm për përmbajtjen u rishikuan së pari, kështu që ka një shans të mirë që disa nga këto mjete mund të shfaqen në një aplikacion Creative Cloud afër jush në të ardhmen.

Komediani John Mulaney organizoi këtë ngjarje këtë vit dhe shërbeu si një derr për studiuesit e Adobe për të demonstruar tiparet e reja. Midis eksperimenteve ishte një tipar i quajtur Go Figure, i cili gjurmon automatikisht lëvizjen e një personi dhe mund ta përkthejë atë në animacione të shpejta. Shikoni videot më poshtë për të parë se cilat tipare mund të vlejnë të presin përpara dhe cilat nga ato duhet t’ju bëjnë të keni frikë nga fuqia në rritje e AI. Ju gjithashtu mund të lexoni blogun Adobe për një listë të plotë të veçorive.

Projekt për fytyrën

https://youtu.be/21lj8tCSMkg

Diku gjatë mënyrës së shtimit të veçorive të reja të fuqishme të AI që mund të hapin shtigje për dezinformata, Adobe po realizon rolin dhe përgjegjësinë e vet për menaxhimin e këtyre tipareve. About Face analizon pikselet e një imazhi, duke treguar një hartë të nxehtësisë së të cilave janë redaktuar, atëherë zbulon një probabilitet që imazhi mund të jetë manipuluar. Tani për tani, mjeti është duke u zhvilluar për t’u përqëndruar në manipulimin e fytyrave, pra emrin.

All in Adobe Max 2019

All In është për ato momente kur jeni duke bërë një foto në grup, por prapëseprapë doni të jeni pjesë e xhirimit. Me këtë veçori, ju mund të bëni dy foto – njëra ku jeni pas kamerës dhe një ku jeni në foto – dhe përdorni Sensei për t’i përzier të dy bashkë për t’ju futur në kornizë.

BISEDË E ËMBËL

Përputhja e dialogut me lëvizjet e buzëve të personazheve të animuar është zakonisht një proces i lodhshëm. Sweet Talk ju lejon të identifikoni fytyrat e personazheve në foto dhe piktura dhe të përputhen me shprehjet e tyre të fytyrës dhe lëvizjet e gojës me një skedar audio.

Kërkim i zërit

Audio e mrekullueshme

Audio Awesome është një veçori për Adobe Audition, aplikacioni i redaktimit audio të kompanisë, i cili supozohet të nxjerrë zhurmat e mjedisit dhe të bëjë që regjistrimet amatore të tingëllojnë ashtu siç u bënë me një mikrofon profesional. Ajo gjithashtu mund të marrë reagime të tepërta dhe jehonë, duke zvogëluar degradimin dhe pastruar audio me një klik.

Postime te ngjashme