Apple nxjerr në treg aplikacionin që ju lejon të përndiqni njerëzit që keni Follow në Instagram.

Apple nxjerr në treg aplikacionin që ju lejon të përndiqni njerëzit.

Aplikacioni ngjethës u quajt Like Patrol

Në Tetor, Instagram-i hoqi skedën “Following”. Kjo për shkak se ajo ndau shumë informacione në lidhje me atë që miqtë tuaj dhe njerëzit që ndiqni po bënin në rrjetin social. Instagram tha që disa njerëz ishin të befasuar se aktiviteti i tyre po shfaqej atje. Dhe tani, kompania me sa duket po i mban të tjerët të mos e krijojnë atë ide. Apple ka hequr Like Patrol nga App Store.

Në fund të tetorit, Instagram dërgoi një letër-ndalese për Like Patrol, një aplikacion i përshkruar nga prodhuesi i tij si skeda e mëposhtme “në steroidet”. Të Shtunën, Apple raportoi se e hoqi plotësisht nga tregu i tij iOS.

Ashtu si Patroli shkoi përtej skedës së mëposhtme në disa mënyra potencialisht mërzitëse, me një numër karakteristikash që mund t’i lejojnë përdoruesit të bëjnë një sjellje të dikujt në Instagram pa i ditur ata. CNET raporton se aplikacioni mund t’ju njoftojë nëse dikush që ju ndiqni bën një veprim në Instagram. Krijuesit e aplikacionit siç duket pretenduan se “kanë një algoritëm për të zbuluar nëse ato ishin postime nga njerëz tërheqës”.

CNET raporton se Like Patroli ishte në gjendje të gjurmonte përdoruesit e Instagramit duke skrapuar profilet e tyre publike për të dhëna – gjë që shkel politikat e Instagramit. Sipas një zëdhënësi të Facebook që foli me CNET në tetor. Apple i tha CNET se e hiqte Like Patrol për shkeljen e udhëzimeve të kompanisë, por nuk shpjegoi më tej.

https://www.likepatrol.com/

 

Postime te ngjashme