Britania dhe SHBA bashkojnë forcat kundër sulmeve kibernetike

Shtetet e Bashkuara dhe Britania e Madhe po bashkojnë forcat ndaj kundërshtarëve të tyre të përbashkët, të cilët kryejnë aktivitete kibernetike keqdashëse.Veprimi i kombinuar do të adresonte “kërcënimet në zhvillim me një gamë të plotë aftësish”.

Kundërshtarët e përbashkët nuk u emëruan, por njoftimi vjen pas shqetësimit në rritje për ransomware me bazë në Rusi.

Plani u diskutua javën e kaluar në një takim vjetor të shefave të inteligjencës, në SHBA, raporton bbc.

Ata gjithashtu po bëjnë të qartë se partneriteti i gjatë i inteligjencës është përkthyer në operacione në internet.

Postime te ngjashme