Një në katër persona mësoi të kodonte gjatë izolimit të COVID-19

Një në katër persona mësoi të kodonte gjatë izolimit të COVID-19

Disa njerëz që e gjetën veten me kohë shtesë gjatë bllokimit të COVID-19 e përdorën atë mirë.

Kërkimet nga firma e transformimit dixhital BoxBoat sugjerojnë që rreth një në katër njerëz kaluan kohë duke mësuar gjuhë kodimi gjatë izolimit.

Gjuha e programimit më e mësuar zakonisht ishte Python, e ndjekur nga Java dhe C ++.

Motivimet më të mëdha për njerëzit që synojnë të përmirësojnë aftësitë e tyre ishin zhvillimi i karrierës (55%), zhvillimi personal (46%) dhe përmirësimi i perspektivave të kërkimit të punës (33%).

YouTube ishte burimi kryesor i materialit trajnues për shumicën (66%) të njerëzve që rritnin aftësitë e tyre. Sidoqoftë, rreth një në tre iu drejtuan burimeve të paguara.

Pavarësisht nga nevoja e tyre, bllokimet kishin një ndikim shkatërrues në ekonomitë globale. Të dhënat tregojnë shumica e fuqive të tyre të punës janë bërë më produktive gjate izolimit.

Rreth 70 për qind e njerëzve thonë se aftësitë e tyre teknologjike janë përmirësuar “në mënyrë të moderuar ose shumë” që nga pandemia COVID-19 (Shumë sigurisht mësuan se çfarë është Zoom… me përdorimin e mjetit të bisedës video katërfishuar midis fillimit të pandemisë dhe marsit 2020.)

Ekziston një ndryshim i dukshëm midis brezave të cilët raportuan një rritje të aftësive gjatë joproduktivitetit të tyre. Mijëvjeçarët raportuan përmirësimet më të mëdha (72%), të ndjekura nga afër nga Gjenerata X (70%). Sidoqoftë, vetëm 56 përqind e “boomers” raportuan se përmirësuan aftësitë e tyre teknike.

Postime te ngjashme