Google ecën përpara me planin për të fshirë llogaritë joaktive

Google po ecën përpara me planin e tij për të fshirë llogaritë që kanë qenë joaktive për të paktën dy vjet.

Llogaritë nuk do të fshihen deri më 1 dhjetor, por Google do të fillojë të dërgojë paralajmërime për përdoruesit e prekur. Kompania do të dërgojë njoftime të shumta paralajmëruese për llogaritë e ndikuar të Google(dhe për të rezervuar emailet nëse përdoruesi ka dhënë një të tillë), dhe përdoruesit do të kenë një dritare tetë mujore përpara fshirjes.

Kompania njoftoi politikën e re në maj, duke thënë se synon të parandalojë rreziqet e sigurisë: Gjetjet e brendshme tregojnë se llogaritë e vjetra kanë më shumë gjasa të mbështeten në fjalëkalime të ricikluara dhe më pak të ngjarë të përdorin masa të përditësuara sigurie si verifikimi me dy hapa. duke i bërë ata shumë më të prekshëm ndaj çështjeve si hakerimi dhe posta e padëshiruar.

Llogaritë e para që do të priten janë ato që janë krijuar dhe më pas nuk janë rishikuar kurrë nga përdoruesi, tha Google në maj.

“Ne duam të mbrojmë informacionin tuaj privat dhe të parandalojmë çdo akses të paautorizuar në llogarinë tuaj edhe nëse nuk po përdorni më shërbimet tona”, shkroi Google në përditësimin e politikave të saj të hënën.

Ka disa përjashtime nga politika: Llogaritë me kanalet e YouTube, balancat e mbetura në kartat e dhuratave, ato që janë përdorur për të blerë një artikull dixhital si një libër ose film, dhe ato që kanë publikuar aplikacione që janë aktive në një platformë si p.sh. dyqanin Google Play, tha kompania të hënën.

Vendimi për të fshirë llogaritë shkon një hap më tej se një politikë e vjetër. Në vitin 2020, Google tha se përdoruesve do t’u fshihej përmbajtja e tyre nga shërbimet që kishin ndaluar së përdoruri, por vetë llogaritë nuk do të fshiheshin.

Për të ruajtur llogarinë tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të identifikoheni për t’u identifikuar në llogarinë tuaj të Google ose në ndonjë shërbim Google të paktën një herë në dy vjet dhe ndoshta të lexoni një email, të shikoni një video ose të kryeni një kërkim të vetëm, ndër aktivitete të tjera.

Postime te ngjashme