Hakerët mund të shkëlqejnë lazerin në pajisjen tuaj Alexa dhe të bëjnë gjëra të këqija, të këqija për të

Hakerët mund të shkëlqejnë lazerin në pajisjen tuaj Alexa.

Një punim i ri i financuar nga DARPA dhe një organizatë japoneze për promovimin e shkencës dhe teknologjisë zbulon se lazerët e thjeshtë mund të hyjnë në thelb asistentë të kontrolluar nga zëri. Studiuesit janë në gjendje të përdorin lazer për të injektuar komanda me qëllim të keq në pajisjet inteligjente, madje duke filluar nga distanca makinën e një viktimë nëse është e lidhur përmes një llogarie Google. Për të qenë të sigurt, mbajini pajisjet tuaja të zërit larg dritareve në shtëpinë tuaj.

Google Assistant

Mbajeni Alexa larg nga të gjitha dritaret: Rezulton se hakerat mund të shkëlqejnë lazerët në Google Assistant tuaj ose pajisjet e aktivizuara nga Alexa Alexa dhe të fitojnë kontrollin e tyre, duke dërguar komanda tek asistentët e zgjuar ose duke marrë informacionin tuaj të vlefshëm të llogarisë.

Studiuesit e vërtetuan këtë duke përdorur lazer për të injektuar komanda me qëllim të keq në pajisjet e kontrolluara nga zëri si altoparlantët inteligjentë, tabletët dhe telefonat nëpër distanca të gjata përmes shiritave të xhamit.

Në një punim të ri, “Komandat e Lehta: Sulmet me injeksion audio me bazë lazerin në sistemet e kontrollueshme nga zëri”, autorët përshkruajnë ndjeshmërinë e bazuar në lazer si një “sulm injeksioni sinjal” në mikrofona bazuar në efektin fotoakustik, i cili konverton dritën në tingull përmes mikrofonit. Nga abstrakti:

Ne tregojmë se si një sulmues mund të injektojë sinjale audio arbitrare në mikrofonin e synuar duke synuar një dritë të moduluar me amplituda në hapjen e mikrofonit. Pastaj ne vazhdojmë të tregojmë se si ky efekt çon në një sulm të largët të injektimit të komandës së zërit në sistemet e kontrollueshme nga zëri. Duke ekzaminuar produkte të ndryshme që përdorin Alexa’s Amazon, Siri të Apple, Portali i Facebook dhe Asistent Google, ne tregojmë se si të përdorim dritën për të marrë kontroll të plotë mbi këto pajisje në distanca deri në 110 metra dhe nga dy ndërtesa të ndara.

Si funksionon?

Pra, si funksionon? Mikrofonët mund të shndërrojnë zërin në sinjale elektrike, me siguri, por ato gjithashtu reagojnë ndaj dritës që synon drejtpërdrejt ndaj tyre. Duke përdorur një rreze drite me intensitet të lartë, duke moduluar një sinjal elektrik, studiuesit mund të mashtronin mikrofonët e ngulitur në pajisjet zanore për të prodhuar sinjale elektrike sikur të merrnin audio të vërtetë nga zëri juaj, për shembull. Kjo do të thotë që hakerat mund të injektojnë komanda të padëgjueshme përmes trarëve të dritës.

Pajisjet janë të ndjeshme nga deri në 110 metra larg, që nga koha e botimit të punimit. Ka të bëjë me gjatësinë e një fushe futbolli. Pothuajse çdo pajisje me aftësi zanore që mund të imagjinoni është e ndjeshme ndaj këtij lloj sulmi, por autorët kanë testuar dhe konfirmuar dobësitë në vijim:

Ndoshta pjesa më shqetësuese është se sa e thjeshtë është ky lloj hile. Të gjitha që ju nevojiten, sipas grupit të hulumtimit, janë një tregues i thjeshtë lazer, një drejtues diodë lazer (i cili mban një rrymë konstante të furnizimit me energji elektrike me lazer), një amplifikues të tingullit dhe një lentë telofoto për ta përqendruar lazerin më mirë për kohë të gjatë- sulme varg.

https://youtu.be/EtzP-mCwNAs

Postime te ngjashme