Microsoft adreson problemet e zgjerimit të Visual Studio

Modeli i ri i zgjerimeve të Visual Studio do t’i bënte API-të më të lehta për t’u zbuluar dhe shtesat më të lehta për t’u shkruar

Microsoft po punon për një model të ri të zgjerueshmërisë për nënshkrimin e tij Visual Studio IDE, me synimet për të përmirësuar besueshmërinë e zgjerimeve dhe për t’i bërë ato më të lehta për t’u shkruar. Shtesat duhet të mbështeten në nivel lokal dhe në re si pjesë e planit.

Duke elaboruar përpjekjen për 28 tetor, Microsoft përmendi një çështje në të cilën Visual Studio do të rrëzohej për shkak të një shtyrjeje. Shtesat e tanishme të proçedurave u nënshtrohen pak kufizimeve për mënyrën se si ato mund të ndikojnë në IDE dhe shtesat e tjera, duke i lejuar ata të korruptojnë IDE nëse një shtesë prishet ose përjeton një gabim.

Një ndryshim i madh në modelin e shtesave është se shtesat do të bëhen jashtë procesit, duke ndihmuar në rritjen e izolimit midis API-ve të jashtme dhe të brendshme të shtrirjes dhe parandalimin e një shtrirje me kodrina nga shkaktimi i shtesave të tjera ose IDE të prishet, ngadalësohet ose varet. Dizajnimi i një modeli të ri të zgjerimit jashtë procesit lejon që Microsoft të ridizenjojë plotësisht API-të e zgjerimit të Visual Studio.

Shkrimtarët e zgjerimit të Visual Studio kanë paraqitur reagime duke u ankuar për API-të e paqëndrueshme, një arkitekturë dërrmuese dhe konfuzion rreth mënyrës së zbatimit edhe të komandave themelore. Zbulimi i API-ve dhe të dish kur ose ku t’i përdorësh ato, mund të jetë sfiduese. Modeli i ri i zgjatjes së jashtme duhet të bëjë që shkrimet e shkrimit të jenë më uniforme dhe më të lehta, me API lehtësisht të zbulueshme. Sidoqoftë, Microsoft paralajmëroi që plotësimi i modelit të ri të zgjatjes do të kërkonte kohë. Projekti është akoma në fazat konceptuale.

Zhvilluesit mund të marrin pjesë në një sondazh mbi zgjerimet që përdorin.

Postime te ngjashme