Motorola dhe Verizon bashkëpunojnë për të ofruar gjeneratën e ardhshme të teknologjisë së “varëses 5G”

Motorola dhe Lenovo vazhdojnë të fokusohen në një strategji të ofrimit të zgjidhjeve teknologjike inovative. Së bashku, kenë sjellë tashmë disa risi të jashtëzakonshme në treg, më së fundi zgjidhjet tona AR të ndërmarrjeve me telefonat inteligjentë Motorola që fuqizojnë syzet inteligjente ThinkReality A3. Sot, ne jemi të entuziazmuar ta bëjmë këtë një hap më tej me Verizon në inovacionin e “varëses 5G” XR të ndërtuar për ofrimin e gjerësisë së qafës, lidhjes me vonesë ultra të ulët dhe fuqisë për syzet AR dhe syzet VR. Kjo do të mundësojë përvoja të lehta, të pakufishme, zhytëse dhe mbi të gjitha të shkallëzueshme AR/VR.

Kur Motorola shpalli grupin e kërkimit dhe zhvillimit të Motorola 312 Labs vitin e kaluar, qëllimi  ishte të vazhdonte të sfidonte atë që ndjehet, që shihet dhe veprohet në  aparate. Sëbashku me Verizon dhe Lenovo, arritën të krijonin një rrip qafe (varëse)  të veshur me 5G që ripërcakton rolin e telefonit inteligjent duke i lejuar përdoruesit të shfaqin përmbajtjen në ekranet më zhytëse rreth tyre. Kjo do të thotë transportueshmëri më e mirë, jetëgjatësi dhe përvojë më e lartë e përdoruesit në më shumë vende.

“Motorola 312 Labs është fokusuar në eksplorimin e mundësive të reja dhe në zhvillim  e teknologjinë celulare, duke përfshirë pajisjet inovative të veshjes dhe faktorët e formës,” tha Jeff Snow, Drejtor i Përgjithshëm i Produkteve në Motorola. “Me këtë bashkëpunim, ne po forcojmë më tej partneritetin tonë me Verizon për të zgjidhur sfidat e reja në industri dhe për të avancuar rastet e përdorimit të AR të konsumatorëve dhe ndërmarrjeve.”

Pajisja e veshjes(varëses)” plug & play e optimizuar për këto raste përdorimi shfrytëzon shpejtësinë, gjerësinë e brezit dhe vonesën e ulët të rrjetit 5G Ultra Wideband të Verizon dhe platformës së llogaritjes në skajet celulare për të ofruar përvoja zhytëse me besnikëri të lartë që zgjasin më shumë dhe janë gati “nga kutia”. Mundësuar nga platforma celulare Snapdragon 8 Gen 1, “varësja” e qafës 5G është krijuar për të provuar aplikacionet kompjuterike celulare të gjeneratës së ardhshme, duke avancuar zgjidhjet AR/VR të ndërmarrjeve për të pasur përvoja të palidhura, pa duar dhe pa kufi.

“Varësja” dhe syzet inteligjente AR ultra të lehta të Motorola-s përdorin rrjetin 5G Ultra Wideband të Verizon dhe platformën kompjuterike të skajeve celulare, duke na mundësuar të ofrojmë teknologji gjithëpërfshirëse në shumë fusha, si trajnimet sportive dhe përvojat e fansave, si dhe t’i bëjmë teatrot VR të shkallëzueshme.” tha Brian Mecum, Zëvendës President i Teknologjisë së Pajisjeve në Verizon.

Zgjidhjet si faktori ynë i formës së veshjes do të përfitojnë më shumë sesa vetëm industria e teknologjisë – ato do të përmirësojnë spektrin e plotë të aktiviteteve të punës dhe lojës. Duke bashkuar forcat, ne jemi të ngazëllyer që jemi në ballë të teknologjive që ndryshojnë lojën si 5G, llogaritja e skajshme dhe AR dhe VR, që do të sjellin vlerë të paparë për hapësirat e konsumatorëve dhe të ndërmarrjeve. Verizon dhe Motorola po punojnë në aplikacione emocionuese AR dhe VR dhe ne mezi presim të ndajmë më shumë nga këto zhvillime në muajt e ardhshëm.

Postime te ngjashme