Parisi do të ndërtojë një sistem teleferiku prej 145 milionë dollarësh

Parisi është tashmë shtëpia e disa prej atraksioneve më të njohura në botë dhe kryeqyteti francez mund të jetë gati të marrë teleferikun e tij të parë urban.

Planet e propozuara për një tramvaj ajror krejt të ri 4.5 kilometra të gjatë që lidh periferitë e ndryshme në juglindje me metronë e Parisit janë duke ecur përpara, me ndërtimin që pritet të fillojë këtë vit.

I planifikuar të hapet në vitin 2025, projekti “Cable 1” do të udhëtojë nga periferia pariziane Villeneuve-Saint-Georges në stacionin Pointe du Lac në Creteil në rajonin Île-de-France brenda vetëm 17 minutave, më pak se gjysma e kohës. udhëtimi do të merrej me autobus.

Renderimet për linjën e teleferikut, të drejtuar nga studioja e arkitekturës Atelier Schall, sapo janë publikuar, duke ofruar një vështrim më të afërt të projektit të shumëpritur, i cili së fundmi ka pastruar studimet e fizibilitetit para ndërtimit.

Cable 1 (C1) ka një çmim të vlerësuar prej 132 milion € (rreth 145 milion dollarë) dhe pritet t’u shërbejë rreth 11,000 njerëzve në ditë, me vetëm 30 sekonda ndërmjet kabinave në kohën e pikut. Çdo kabinë do të ketë vend për deri në 10 pasagjerë.

Ndërsa qytetet franceze si Brest dhe Grenoble tashmë kanë sisteme të ngjashme teleferiku, Cable 1 do të ishte i pari për Parisin nëse miratohet. Megjithatë, disa tramvaj të tjerë të propozuar ajror janë aktualisht në faza të ndryshme zhvillimi.

I propozuar për herë të parë në 2008, Kablloja 1 u konsiderua e nevojshme për shkak të terrenit kodrinor të Creteil, i cili gjithashtu ka një linjë treni me shpejtësi të lartë dhe një autostradë, duke i bërë sistemet alternative të udhëtimit mbitokësor më pak praktike.

Për të ndërtuar sistemin, 33 shtylla të bardha, të krijuara për t’u “përzier në mënyrë harmonike” me peizazhin, do të vendosen përgjatë periferisë.

“Transporti publik në Ile-de-France, rajonet Ile-de-France dhe Departamenti i Val-de-Marne vendosën në vitin 2016 të shtojnë një mjet të ri inovativ për zgjidhjet e transportit publik që u ofronte banorëve të Île-de-France në rrjetin e tyre. linja e parë e transportit me teleferik urban në rajon”, thotë Laurent Probst, drejtor i përgjithshëm për IDF Mobilites.

“Propozimi i madh i grupit të udhëhequr nga Doppelmayr France do të lejojë, në pak më shumë se katër vjet, më shumë se 11,000 njerëz në ditë të kursejnë shumë kohë, shumë rehati dhe ndoshta, të ëndërrojnë pak në male.”

Cable 1 do të shërbejë gjithsej pesë ndalesa, Temps Durables dhe Emile Combes në Limeil-Brévannes, Emile Zola në Valenton dhe Bois Matar në Villeneuve-Saint-Georges, me terminalin në Pointe du Lac në Créteil, i vendosur në një distancë të shkurtër nga linja e metrosë. 8.

Çdo stacion do të jetë vetëm njëkatësh i lartë për të siguruar që sistemi të jetë “100% i aksesueshëm” për pasagjerët.

Parisi nuk është i vetmi qytet evropian që prezanton një sistem teleferiku. Vitin e kaluar, Amsterdami i dha dritën jeshile një teleferiku 1.5 kilometër të gjatë që do të udhëtojë përtej lumit IJ, duke lidhur Amsterdam-Perëndim dhe Amsterdam-Noord kur të fillojë të funksionojë në 2025.

Në Londër, një teleferik i ndërtuar përtej lumit Thames ka luftuar për të tërhequr pasagjerë të rregullt që nga hapja në 2012, dhe arriti të shmangë shpenzimin e financave të transportit të qytetit për shkak të një marrëveshjeje sponsorizimi fitimprurës që skadon së shpejti.

Postime te ngjashme