ISP Google

Tani mund të kontrolloni nëse ISP-ja juaj përdor masa themelore të sigurisë

Per me shume se një orë në fillim të muajit Prill, faqet kryesore si Google dhe Facebook u përhapën për një numër të madh njerëzish. Fajtori nuk ishte një hile apo një e metë. Kishte probleme me standardin e kursit të të dhënave në internet të njohur si Protokolli i Kufiri. I cili kishte lejuar që sasi të konsiderueshme të trafikut në internet të merrnin një shmangie të papritur përmes një telekomi rus.

Ndërprerjet e BGP ndodhin shpesh, përgjithësisht rastësisht. Por BGP gjithashtu mund të rrëmbehet për spiunim në shkallë të gjerë. Përgjim të të dhënave ose si një lloj mohimi i sulmit të shërbimit. Vetëm javën e kaluar, agjencitë e Degës Ekzekutive të Shteteve të Bashkuara u zhvendosën për të bllokuar Telekomin e Kinës. Nga ofrimi i shërbimeve në SH.B.A., për shkak të aktivitetit të supozuar keqdashës. Që përfshin sulme të BGP. Kompanitë si Cloudflare ulen në vijat e para të goditjes BGP. Dhe ndërsa kompania nuk mund ta rregullojë problemin drejtpërdrejt, ajo mund të thërrasë ata që janë të ngadaltë për të kontribuar në mbrojtje.

Të Premten, kompania lëshoi ​​Is BGP Safe Yet, një sit që e bën më të lehtë për këdo që të kontrollojë nëse ofruesi i tyre i shërbimit të internetit ka shtuar mbrojtjet e sigurisë. Filtrat që mund ta bëjnë BGP më të qëndrueshëm. Këto përmirësime janë më efektive me miratimin e gjerë nga ISP-të. Rrjetet e ofrimit të përmbajtjes si Cloudflare, dhe ofruesit e tjerë të cloud. Cloudflare vlerëson se deri më tani rreth gjysma e internetit është më e mbrojtur falë goditësve të rëndë si AT&T, telekomit suedez Telia dhe telekomit japonez NTT që miratojnë përmirësime të BGP. Dhe ndërsa Cloudflare thotë se nuk duket sikur incidenti i Rostelecom ishte i qëllimshëm ose me qëllim të keq, telekomunikimet ruse kanë një histori të ndërhyrjeve të dyshimta BGP, dhe probleme të ngjashme do të vazhdojnë të rriten derisa e gjithë industria të jetë në bord.

BGP është si një shërbim hartograf GPS për internetin. Duke i mundësuar ISP-të që automatikisht të zgjedhin se çfarë të dhënash rrugore duhet të marrin përsipër peizazhin e gjerë të rrjeteve të internetit. Por me të vërtetë BGP është si të përdorni një shërbim hartografimi GPS. të drejtuar nga të afërmit tuaj të menduar. Nëse ai nuk e di se për çfarë po flet. Si një ISP që reklamon një rrugë të keqe BGP. Mund të përfundoni të mbërthyer në trafikun e pafund të qendrave tregtare.

Veglat kriptografike, filtrat e rrugëve dhe praktikat më të mira që Cloudflare. Dhe organizatat e tjera kanë promovuar janë si një sens i gjashtë për zbulimin kur jeni duke marrë këshilla të këqija. Ata kryejnë kontrolle aktuale në rrugët BGP ISP-të e tjera janë duke “shpallur” ose duke ofruar. Për t’u siguruar që ata janë të ligjshëm dhe se askush nuk reklamon një rrugë problematike.

A është e sigurt BGP megjithatë do të testojë ISP-në tuaj. Duke ofruar një rrugë të ligjshme dhe një të pavlefshme për të ngarkuar dy faqe. Nëse ISP-ja juaj kap rrugën e pavlefshme dhe ngarkon vetëm faqen në rrugë reale. Ai e kalon provën. Por nëse i pranon të dyja rrugët si të vlefshme, ISP-ja juaj do të dështojë. Që do të thotë se nuk ka zbatuar ende mbrojtjet e BGP për të kontrolluar rrugët e këqija dhe t’i filtrojë ato.

Edhe me një numër të madh shërbimesh që ende nuk ofrojnë mbrojtje BGP. Prapë mund të korrni përfitime nga ato që bëjnë.

Ju ndoshta nuk keni një linjë të drejtpërdrejtë për CEO të ISP-së tuaj. Për t’u ankuar për mungesën e ngutjes së saj në mbrojtjet e BGP. Dhe jo të gjitha vonesat në zbatimin e mbrojtjeve më të forta të BGP kanë ardhur nga ISP-të. Ekzistojnë gjithashtu sfida të pajisjeve. Sepse shumë prodhues të ruterave industrialë ende nuk kanë shtuar mbështetjen e nevojshme për produktet e tyre. Cloudflare shpreson, sidoqoftë, se mjeti do të rrisë ndërgjegjësimin midis konsumatorëve. Ndërsa gjithashtu do të sigurojë një mënyrë të thjeshtë për lojtarët e industrisë.

BGP është një protokoll 40-vjeçar i vjetër. – është një mrekulli që interneti ka punuar në atë që është me të vërtetë vetëm një sistem i bazuar në mirëbesim.

Postime te ngjashme