Telefónica tregon në MWC potencialin e jashtëzakonshëm që 5G dhe Edge Computing kanë realizuar.

Telefónica, në bashkëpunim me Macco Robotics, Bee the Data by ImmersiveLab dhe Raventós Codorníu, prezanton në kuadër të Kongresit Botëror Mobile (MWC), demonstrimin ‘5G Bartender’, i cili rrit aftësitë e robotëve, në këtë rast një banakier. , me funksione të reja në lëvizshmëri dhe në kohë reale. Falë lidhjes 5G të Telefónica dhe Edge Computing, roboti me funksionet e baristit përfshin aftësi të tilla si njohja e klientit ose të kuptuarit e shumë gjuhëve të ndryshme.

Roboti mikpritës i Macco Robotics, i quajtur Kime, prezantohet me një dizajn inovativ që ka disa funksionalitete të integruara, të tilla si, për shembull, shërbimi i tre llojeve të pijeve (lëngje, verëra ose kokteje), ndër të cilat mund të shijoni ato të ofruara nga Raventós Codorníu përmes Sistemi i tij inovativ ‘Raimat Wine on Tap’, i krijuar posaçërisht për këto mjedise. Aftësitë e tij janë përmirësuar falë lidhjes 5G, e cila përfshin njohjen e fytyrës së Bee the Data nga ImmersiveLab për të ofruar një shërbim të personalizuar për klientët e regjistruar së bashku me më shumë funksionalitete të mundshme, gjithmonë në kohë reale, si karakteristikat demografike të lidhura me përdoruesit, kapaciteti, pritjet. kohë në radhë, paralajmërime për turmat ose identifikimi i majave specifike të kërkesave të larta ose nevojave për ofertë, ndër të tjera.

Gjithashtu duke përdorur 5G dhe Edge Computing, funksioni shumëgjuhësh është i integruar, duke i dhënë atij aftësinë për t’u përgjigjur në disa gjuhë kur përshëndet klientët, për t’iu përgjigjur porosive të tyre dhe për të ofruar rekomandime në gjuhën që klienti ka zgjedhur më parë.

Teknologji me vlerë të lartë, shtuar në shërbim të kompanive

Kime, roboti shitës, i pasuruar me përdorimin e teknologjisë 5G të Telefónica, është një tjetër hap përpara në humanizimin e makinave shitëse dhe në përmirësimin e shërbimeve të tyre. Një rast përdorimi praktik do të ishte kur ka momente specifike të kërkesës së lartë, si për shembull gjatë pushimeve në ndeshjet e futbollit, ose në vende ku kërkesa është shumë e parregullt. Falë kësaj lloj zgjidhjeje, është e mundur të plotësohet kjo kërkesë duke përdorur lloje të ndryshme robotësh që mund të kontrollohen edhe nga distanca. Përveç kësaj, mundëson kontroll shumë shterues të cilësisë në të gjithë shërbimin, pasi ka kamera të shikimit artificial që lejojnë kontrollimin e cilësisë së produktit të përgatitur në kohë reale. Përdorimi i 5G dhe Edge Computing bën të mundur shtimin e funksionalitetit shtesë në robot me përpjekje minimale, duke përshpejtuar ciklin e inovacionit dhe testimin e funksionaliteteve të reja.

Në botën e mikpritjes robotike, përdorimi i 5G dhe Edge Computing ofron kontroll në kohë reale, katering të shkallëzuar dhe efikas për t’iu përgjigjur kërkesave në kohë dhe të paplanifikuara, aftësinë për pije dhe ushqim të lehtë, telekomandimin e karrocave celulare, shpërndarjen me prekje zero. dhe shitja në trajtimin e ushqimit, dhe prodhimi i produkteve më komplekse dhe të bëra fllad.

Mercedes Fernández, Menaxher i Inovacionit, Rrjetit dhe IT në Telefónica, thotë: “Robotika po bën kapërcimin nga sektori industrial, ku përdoret gjerësisht, në sektorë të tjerë të ekonomisë sonë, në një mënyrë të pandalshme. Telefónica luan një rol kyç në këtë evolucion duke ofruar vlerë të madhe me teknologji të tilla si 5G dhe Edge Computing që, të kombinuara me të tjera, rrisin funksionalitetin dhe aftësitë e robotëve. Të jesh në gjendje t’i thërrasim njerëzit me emër ose t’u flasësh në gjuhën e tyre amtare, sido që të jetë, na duket një mënyrë e mirë për të ecur përpara në këtë linjë, e cila përforcon thirrjen tonë për të përdorur teknologjinë për ta bërë botën tonë më njerëzore”.

Për Victor Martín, CEO i Macco Robotics, “robotika është këtu për të qëndruar, pasi ofron një vlerë të lartë që përmirëson ndjeshëm funksionimin në sektor, si dhe garanton sigurinë ushqimore. Inkorporimi i robotikës në industrinë e mikpritjes na lejon të gjenerojmë modele të reja biznesi, duke qenë hapi i parë drejt asaj që Macco e kupton si ‘ultra-personalizim’ në pikën e shitjes, padyshim e ardhmja e industrisë së mikpritjes. Për më tepër, duke marrë parasysh që zakonet e konsumatorit po ndryshojnë në një botë totalisht dixhitale, robotika ka edhe më shumë kuptim, pasi na mundëson të ofrojmë një shërbim 24-orësh, në çdo rrethanë dhe të gjitha nëpërmjet telefonit celular”.

Sergio Fuster, CEO i Raventós-Codorníu, shpjegon: “Raventós Codorníu fokuson strategjinë e tij në qëndrueshmërinë dhe inovacionin. Me sistemin ‘Raimat Wine On Tap’ që ne integrojmë në këtë demonstrues, i prezantojmë botës revolucionin e qëndrueshëm në shërbim të verës në gotë. Ne shohim vlerë të madhe të shtuar në kombinimin e tij me një zgjidhje robotike të këtij lloji, e cila, duke shtuar lidhjen 5G dhe aftësinë Edge Computing, na lejon të inovojmë në mënyrë më dinamike”.

Jordi Zanca, Bashkëthemelues dhe CTO i Bee the Data, thotë: “Si një kompani udhëheqëse e inteligjencës artificiale, ne zhvillojmë zgjidhje algoritmike për institucionet qeveritare dhe korporative. Së bashku me ImmersiveLab, ekspertë në integrimet teknologjike, ne i ofrojmë Telefónica një sistem të njohjes së fytyrës që është plotësisht i shkallëzueshëm, besueshmëria më e avancuar dhe respekton privatësinë, falë aftësisë së saj për të funksionuar në avantazh. Për më tepër, njohja e fytyrës është vetëm një nga funksionet që mund t’i ofrojmë Kime. Algoritmet tona kapin dhe organizojnë një shumëllojshmëri të gjerë të të dhënave të biznesit, operacioneve, sigurisë dhe marketingut dhe mund të optimizojnë proceset e çdo organizate.

Postime te ngjashme