Testimi për funksionimin e mjeteve të sigurisë

Testimi për funksionimin e mjeteve të sigurisë

 

Kuptimi që sistemet tuaja të sigurisë kanë dobësi pas një sulmi kibernetik mund të dëmtojë ndjeshëm reputacionin dhe fitimin e kompanisë suaj. Nëse organizata ose kompania juaj është në internet dhe dixhitale, sistemet e sigurisë mund të jenë në vend, por mund të mos jeni i sigurt se ato funksionojnë vërtet.

Një qasje e mirë e vlerësimit të sigurisë bazohet në testimin e sigurisë aktuale kibernetike me mjete që mund ta shpëtojnë kompaninë tuaj nga humbjet e mëdha financiare dhe rrjedhjet e të dhënave.

A ka të ngjarë që biznesi juaj të jetë një objektiv?

Ekziston një keqkuptim se hakerat dhe haktivistët synojnë ekskluzivisht korporatat më të mëdha dhe individë të profilit të lartë. Njerëzit dhe kompanitë e atyre profileve të ngjashëm priren të jenë viktima të zakonshme të krimeve kibernetike, por ka edhe përjashtime që ndodhin më shpesh sesa do të mendohej.

Pronarët e bizneseve të vogla shpesh neglizhojnë menaxhimin e tyre të sigurisë kibernetike sepse supozojnë se nuk ka të ngjarë të jenë viktima të krimeve kibernetike. Raporti i Shkeljes së të Dhënave 2019 sugjeron ndryshe me 43% të të gjitha sulmeve kibernetike janë në shënjestër të kompanive më të vogla.

Shumica e bizneseve të vogla (në fakt 60%) që nuk kishin masat e duhura të sigurisë kibernetike dhe pësuan një sulm kibernetik, si pasojë humbën bizneset e tyre në më pak se shtatë muaj pas sulmit.

Mungesa e sigurisë së duhur kibernetike kur bëhet fjalë për bizneset më të vogla i bën ato një objektiv i lehtë për hakerat dhe kriminelët në internet.

Prandaj, pyetja nuk është nëse kompania juaj do të vuajë nga një lloj sulmi dixhital por kur do të ndodhë kjo – pavarësisht nga madhësia e saj.

Siguria kibernetike në këtë kohë dhe epokë sigurisht që nuk është diçka që biznesi – i madh apo i vogël – të heqë qoshet.

Testimi për vërtetimin e sigurisë

Siç u përmend më herët, ju mund të keni tashmë disa sisteme dhe mjete sigurie që mbrojnë kompaninë tuaj. Sidoqoftë, nëse nuk keni pësuar një sulm kibernetik, nuk mund të jeni i sigurt se strategjia e vendosur do të funksionojë. Ekziston gjithashtu një numër dërrmues i produkteve të sigurisë dhe teknologjisë së re të sigurisë kibernetike për të zgjedhur duke e bërë atë disi dërrmuese nëse nuk jeni një ekspert në këtë fushë.

Mjetet e disponueshme që mbrojnë organizatën tuaj dhe të dhënat e ndjeshme mund të gjurmojnë dhe llogarisin disa dobësi të shpeshta dhe t’ju japin të dhëna të vlefshme dhe që përcaktojnë gjithashtu hapin tjetër në sigurinë tuaj.

Kompanitë e sigurisë kibernetike mund të shkojnë edhe më tej nga ana e sigurisë, dhe t’ju japin raportin e vërtetimit të sigurisë së vërtetë duke simuluar sulme të ndryshme kibernetike.

Një vlerësim i sigurisë është rezultati që merrni pasi i nënshtroni sistemet tuaja ndaj kërcënimeve kibernetike më të zakonshme. Kompanitë kryejnë teste të tilla për të përcaktuar cenueshmërinë e anashkaluar të mjeteve tuaja ekzistuese të sigurisë kibernetike.

Testet për të zbuluar vërtetimin e sigurisë i japin çdo biznesi të dhëna sasiore se çfarë do të ndodhte në rast sulmesh kibernetike dhe shkelje të sigurisë.

Assshtë siguruese të dini se sistemet mbrojtëse të përcaktuara të ndërmarrjes suaj janë të vlefshme dhe funksionuese.

Prandaj, vërtetimi i sigurisë është i ndryshëm nga sistemet tuaja ekzistuese të sigurisë sepse nuk identifikon vetëm kode me qëllim të keq, malware ose sulme kibernetike. Në vend të kësaj, kompanitë përdorin bibliotekën e sulmeve që azhurnohet vazhdimisht me informacionin përkatës.

A mund të bëni vetë një provë të vlerësimit?

Nuk ka të ngjarë që Joe mesatar të mund të kryejë kërkime të ngjashme. Kjo pasi testet që simulojnë kompanitë e sigurisë kibernetike janë sulme kibernetike të rrezikshme, siç është DDoS që dëmton bizneset për miliona.

Testet bëhen në një mjedis të sigurt që nuk mund të shkaktojë ndonjë dëm real në biznesin tuaj. Shtë një mënyrë për të mbledhur të dhëna për të zbuluar nivelin e sistemeve tuaja të sigurisë si dhe cilësinë e tyre nëse ndodhin sulme të ngjashme.

Për më tepër, teknologjia e përdorur nga kriminelët kibernetikë për të sulmuar objektivat e tyre po zhvillohet vazhdimisht dhe po bëhet më efikase dhe e rrezikshme. Hakerët dhe haktivistët gjithashtu tentojnë të punojnë së bashku dhe interneti u mundëson atyre që të jenë të lidhur dhe kështu edhe më të rrezikshëm.

Kompanitë që testojnë sistemet e sigurisë kibernetike e kanë këtë në mendje dhe zbatojnë çdo teknikë të re që hakerat mund të përdorin për të dëmtuar biznesin tuaj.

Edhe ekspertët mund të marrin deri në tre muaj për të zbuluar sulmet kibernetike. Për individë pa përvojë, të cilët nuk janë të sigurt se çfarë kërkojnë – mund të duhen vite.

Përfundim

Vlerësimi i sigurisë është një teknikë sigurie kibernetike që do t’ju japë një raport të gjerë mbi atë që mund të ndodhë në rast të ndonjë sulmi të zakonshëm kibernetik.

Secila organizatë është e ndryshme, dhe disa strategji mund të mos jenë të suksesshme në mbrojtjen e biznesit tuaj, edhe nëse ka punuar për kompani të tjera. Për më tepër, siguria ekzistuese vihet në provë dhe organizata juaj merr të dhëna përkatëse për atë që do të ndodhte në rastin e shkeljes së mundshme të sigurisë kibernetike.

Pavarësisht nga madhësia, çdo biznes mund të bëhet viktimë e listës së gjerë të krimeve kibernetike që ndodhin çdo ditë, dhe të kesh siguri të patëmetë është tani më e rëndësishme se kurrë më parë.

Postime te ngjashme