Virgin Galactic hap shitjet e biletave për udhëtimin turistik në hapësirë

Nëse keni një rezervë prej 450,000 dollarësh përreth, atëherë si t’ia dorëzoni Virgin Galactic për një udhëtim në skajin e hapësirës?

Virgin Galactic njoftoi këtë javë se do të hapë një raund të ri të shitjeve të biletave për udhëtimin e saj të turizmit hapësinor suborbital të mërkurën, më 16 shkurt, duke u dhënë njerëzve me para shansin të shpërndajnë paratë e tyre në një përvojë që nuk ka gjasa ta harrojnë ndonjëherë.

Kompania nuk jep një datë specifike për fluturimin e saj të parë komercial në skajin e hapësirës, ​​por thotë se dëshiron të marrë 1000 klientët e parë në bordin e avionit të saj me raketa “më vonë këtë vit”.

Duket e pamundur që kushdo që blen një biletë tani të jetë në mesin e atij grupi pasi rreth 600 njerëz janë përpara tyre në linjë pasi kanë paguar 250,000 dollarë (po, çmimi i një ndenjëse është rritur shumë) në një fazë të mëparshme të shitjes së biletave. përfundoi në vitin 2014.

Duke testuar harduerin përpara nisjes komerciale, themeluesi i Virgin Galactic, Richard Branson, bëri një udhëtim në hapësirë ​​suborbitale në bordin e aeroplanit hapësinor VSS Unity në korrik.

Përvoja përfshin lëshimin nga një aeroplan transportues në lartësinë 50,000 këmbë, një udhëtim të shkurtër me raketë drejt linjës Kármán (një pikë 62 milje mbi Tokë që përgjithësisht konsiderohet si vendi ku fillon hapësira), pamje të mrekullueshme të Tokës, disa minuta pa peshë brenda kabinës dhe një rrëshqitje e butë përsëri në bazë.

Misionet e para komerciale të Virgin Galactic do të zhvillohen në Spaceport America në New Mexico. Pasagjerët do të marrin pjesë në disa ditë aktivitete gatishmërie për fluturimet hapësinore përpara se të vendosen në vendin e tyre për përvojën 90-minutëshe.

“Në Virgin Galactic, ne besojmë se hapësira është transformuese,” tha CEO i Virgin Galactic, Michael Colglazier. “Ne planifikojmë të kemi 1000 klientët tanë të parë në bord në fillimin e shërbimit komercial më vonë këtë vit, duke siguruar një bazë tepër të fortë ndërsa fillojmë operimet e rregullta dhe zgjerojmë flotën tonë.”

Virgin Galactic po konkurron me Blue Origin në sektorin e turizmit hapësinor. Blue Origin, në pronësi të themeluesit të Amazon, Jeff Bezos, gjithashtu përfundoi një varg fluturimesh testuese me ekuipazh vitin e kaluar me synimin për të nisur një shërbim komercial në të ardhmen e afërt.

Si Branson ashtu edhe Bezos thonë se shërbimet e tyre përkatëse do të hapin hapësirë për më shumë individë dhe, sipas fjalëve të Bezos, do të frymëzojnë njerëzit të krijojnë “gjëra të mahnitshme që e bëjnë jetën më të mirë këtu në Tokë”.

 Kritikët, nga ana tjetër, thonë se ata thjesht po e kthejnë hapësirën në një shesh lojrash për super të pasurit me udhëtime që do të ndikojnë negativisht në mjedis.

Postime te ngjashme