WhatsApp do të ndalojë së punuari në disa modele Android

Meta ka plane të ndalojë mbështetjen e WhatsApp për versionet e vjetra të sistemit operativ Android.

Kjo do të thotë që aplikacioni popullor i mesazheve do të ndalojë së punuari në disa modele Galaxy më vonë këtë muaj, shkruajnë mediat e huaja.

Kjo është diçka që WhatsApp bën periodikisht ndërsa përditëson veçoritë dhe sistemin e ndërfaqes.

“Këto pajisje gjithashtu mund të mos kenë përditësimet më të fundit të sigurisë ose mund të mos kenë funksionalitetin e kërkuar për të ekzekutuar WhatsApp”, citohet të jetë thënë në një njoftim.

Konkretisht, WhatsApp do të ndalojë mbështetjen për Android 5.0 dhe versionet më të vjetra duke filluar nga 24 tetori.

Disa modele të njohura përfshijnë Galaxy S4 dhe Galaxy Note 3.

Ndërkohë, modele si Galaxy S5 dhe Galaxy Note 4 janë të sigurta, tani për tani.

WhatsApp tha se përpara se të ndalojnë mbështetjen e një sistemi operativ, ata i njoftojnë përdoruesit drejtpërdrejt në WhatsApp.

 

Postime te ngjashme