Stresi i Karantinimit të Punonjësve mund të shkaktojë rrezikun e sigurisë kibernetike

Punonjësit e stresuar në një botë që funksionon në distancë mund të jetë një kontribues i madh në qëndrimet e dobëta të sigurisë kibernetike për kompanitë, sipas një studimi. Forcepoint anketoi 2,000 punonjës zyre në Gjermani dhe Britani të Madhe, për të kuptuar më mirë praktikat e sigurisë kibernetike midis punëtorëve në distancë. Ndër gjetjet e tjera, sondazhi zbuloi se punonjësit më të rinj, si dhe njerëzit që kujdesen për fëmijët ose anëtarët e tjerë të familjes raportuan më shumë […]

Si mund ta kuptoni nëse kamera juaj e sigurisë është hakuar?

Ka histori të tmerrshme të hakerave që pushtojnë sistemet e sigurisë dhe spiunojnë familjet përmes kamerave të tyre. Këto histori mund t’ju bëjnë të ndiheni pak paranojakë nëse keni një sistem sigurie. Karakteristikat e lidhjes mund të përmirësojnë sistemin tuaj të sigurisë duke ju dhënë akses në distancë në burimin tuaj të videos dhe duke ju lejuar të ruani regjistrimet tuaja. Sidoqoftë, këto karakteristika të lidhjes janë gjithashtu një pengesë pasi ato përfaqësojnë një dobësi dhe mund të lejojnë një […]

Vodafone dhe Ericsson po krijojnë shtigje të sigurta fluturimi për dronët

Vodafone dhe Ericsson po krijojnë “korridore në qielli” që mundësojnë dronët të udhëtojnë në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë. Dronët e sotëm përdoren kryesisht për fotografi, videografi dhe qëllime vetëm rekreative. Sidoqoftë, dronët do të përdoren gjithnjë e më shumë për aplikime kritike, siç janë shpërndarja e furnizimeve dhe organeve jetësore mjekësore. Erik Ekudden, Zëvendës President i Lartë, CTO dhe Shef i Teknologjisë së Funksionimit të Grupit në Ericsson, tha: “Dronët janë mjete jashtëzakonisht të fuqishme për shumë biznese […]

Kamerat më të mira për dyert (zile & video)

Këmbanat e videove janë pjesë e ziles së derës, pjesë e kamerës së sigurisë. Ato funksionojnë duke dërguar alarme në kohë reale në telefonin tuaj dhe duke ju dhënë mundësinë e transmetimit të drejtpërdrejtë të videos se kush i bie ziles. Një mikrofon dhe altoparlant i integruar ju lejon të bisedoni me mysafirin tuaj, dhe në disa raste, pajisja do të punojë gjithashtu me brava inteligjente, në mënyrë që ta lejoni personin të hyjë pa e hapur fizikisht derën vetë. […]

Rregullat për fjalëkalime të forta nuk funksionojnë!

Shtimi i numrave në fund të një fjalëkalimi nuk është mjaft i mirë, sepse ka të ngjarë të shtoni vetëm një 1. Studiuesit në Universitetin Carnegie Mellon zhvilluan mjete për t’ju nxitur të krijoni një fjalëkalim të fortë që mund ta mbani mend. Kur krijoni një fjalëkalim për një llogari tjetër të re, ju ndoshta do të hasni rregulla të njohura të krijuara për ta bërë më të vështirë futjen e hakerave: Përdorni shkronja të mëdha, numra dhe karaktere speciale. […]

Siguria në rrjetin 5G do të jetë një makth për klientët

‘Kam shqetësime vërtet të mëdha se humbjet nga një sulm tipik tani mund të jenë astronomike për bizneset e mëdha dhe madje edhe për bizneset e vogla,’ thotë Joshua Skeens, CTO në Dublin, MSSP Cerdant me bazë në Ohio. Përhapja e teknologjisë 5G do të krijojë një mori rreziqesh sigurie rreth pajisjeve IoT, infrastrukturës kritike dhe privatësisë së përdoruesit, sipas partnerëve të SonicWall. “Më tremb të mendoj se çfarë do të ndodhë atje që njerëzit të hakojnë”, tha Joshua Skeens, […]

Testimi për funksionimin e mjeteve të sigurisë

  Kuptimi që sistemet tuaja të sigurisë kanë dobësi pas një sulmi kibernetik mund të dëmtojë ndjeshëm reputacionin dhe fitimin e kompanisë suaj. Nëse organizata ose kompania juaj është në internet dhe dixhitale, sistemet e sigurisë mund të jenë në vend, por mund të mos jeni i sigurt se ato funksionojnë vërtet. Një qasje e mirë e vlerësimit të sigurisë bazohet në testimin e sigurisë aktuale kibernetike me mjete që mund ta shpëtojnë kompaninë tuaj nga humbjet e mëdha financiare dhe […]

Një ‘Vigjilent’ Kibernetike po Saboton Kthimin e Emotet

Gjatë Black Hat USA 2020, Threatpost flet me Sherrod DeGrippo, me Proofpoint, në lidhje me kthimin e fundit të Emotet – dhe se si një vigjilent kibernetik po përpiqet të pengojë rikthimin e malware. Trojan bankar Emotet është kthyer pas një ndërprerje pesë-mujore. Por, në një kthesë zbavitëse, një vigjilent kibernetik po pengon rikthimin e malware. Studiuesit thonë se një vigjilent misterioz po lufton aktorët e kërcënimit prapa rikthimit të malware duke zëvendësuar ngarkesat me qëllim të keq Emotet me […]

Sulmet DNS gjithnjë e më shumë synojnë ofruesit e shërbimeve

Sektori i telekomunikacionit dhe medias është viktima më e shpeshtë e sulmeve DNS, sipas EfficIP. DNS sulmet ndaj ofruesve të shërbimeve. Sipas IDC 2020 Global DNS Threat Report, organizatat në sektor përjetuan mesatarisht 11.4 sulme vitin e kaluar, krahasuar me 9.5 sulme nëpër industri. Në përgjithësi, 83% e organizatave të ofruesve të shërbimeve përjetuan një sulm DNS. Përveç që është shumë mbi mesataren e përgjithshme prej 79%, një sulm i suksesshëm ndaj ofruesve të telekomunikacionit mund të ketë pasoja veçanërisht […]

Çfarë bëri FBI për të përparuar kundër hakerave kërkimore COVID-19

Ndërsa FBI hetoi hakimin e pretenduar kinez të hulumtimit amerikan COVID-19, ai përdori informacionin që gjeti në rrjetet e njohura të viktimave për të identifikuar të tjerët që ishin viktimizuar ose potencialisht mund të ishin, sipas një zyrtari të lartë të zyrës. Ishte vetëm një hap nga disa në mënyrën se si FBI u përball me kërcënimet ndaj këtij kërkimi. Roli i FBI-së në mbrojtjen e krijuesve të vaksinave dhe të tjerëve që luftojnë virusin është pjesë e një përpjekjeje […]