Fluturimi i parë i RoboBee

Në Laboratorin e Harvard Microrobotics, në një pasdite të vonë në gusht, dekada të kërkimit arritën kulmin në një moment stresi pasi Robobee i vogël.  I hovshëm bëri fluturimin e tij të parë solo. Halogjenet e ndritshme u ndezën dhe Robobee me energji diellore u fut në ajër. Për një sekondë të tmerrshme, roboti i vogël, akoma pa drejtues dhe kontroll te brendshëm, u kujdes për dritat. Off kamera, Helbling bërtiti dhe preu fuqinë. Robobee ra i vdekur nga ajri, […]

Dronët mund të jenë ende një kërcënim për sigurinë publike, hulumtimi i ri përmirëson zbulimin e dronëve

Automjetet ajrore pa pilot (UAV), të njohura zakonisht si drone, janë përdorur gjerësisht në hartografinë, fotografinë ajrore, operacionet e shpëtimit, transportin, zbatimin e ligjit, bujqësinë, ndër të tjera. Megjithë potencialin e madh për përmirësimin e sigurisë publike. Përdorimi i droneve gjithashtu mund të çojë në situata shumë të padëshiruara, të tilla si privimi dhe shkeljet e sigurisë, ose dëmtimi i pronës. Ekziston gjithashtu çështja shumë shqetësuese e dronëve që shfrytëzohen për të kryer sulme terroriste. Që do të thotë një […]

Duke mësuar robotët si të bëjnë detyrat tuaja të shtëpisë

Trajnimi i robotëve interaktivë një ditë mund të jetë një punë e lehtë për të gjithë, madje edhe ata pa ekspertizë programimi. Robotistët janë duke zhvilluar robotë të automatizuar që mund të mësojnë detyra të reja vetëm duke vëzhguar njerëzit. Në shtëpi, ju mund të tregoni një ditë një robot shtëpiak se si të bëni punët rutinë. Në vendin e punës, ju mund të trajnoni robotë si punonjës të rinj, duke u treguar atyre se si të kryejnë shumë detyra. […]

Makinat fluturuese të së ardhmes

Celularet e vjeter : “ Celesi per te ndalur Ndryshimet Klimaterike”