Duke mësuar robotët si të bëjnë detyrat tuaja të shtëpisë

Trajnimi i robotëve interaktivë një ditë mund të jetë një punë e lehtë për të gjithë, madje edhe ata pa ekspertizë programimi. Robotistët janë duke zhvilluar robotë të automatizuar që mund të mësojnë detyra të reja vetëm duke vëzhguar njerëzit. Në shtëpi, ju mund të tregoni një ditë një robot shtëpiak se si të bëni punët rutinë. Në vendin e punës, ju mund të trajnoni robotë si punonjës të rinj, duke u treguar atyre se si të kryejnë shumë detyra. […]

Mënyrat si të shmangim sulmet kibernetike

Kriminelët kibernetikë janë inovatorë të zënë, duke përshtatur armët e tyre  dhe strategjitë e sulmit, dhe bredhin pa mëshirë në internet në kërkim të rezultatit të madh të tyre ne sulmet kibernetike. Menaxhimi ne cdo mënyrë i informacionit te ndjeshëm, siç janë regjistrimet konfidenciale të punonjësve, të dhënat financiare të klientëve, dokumentet mjekësore të mbrojtura dhe dosjet qeveritare, të gjitha janë subjekt i kërcënimeve të tyre të pamëshirshme ndaj sigurisë në internet. Zgjidhjet përfshijnë një spektër të gjerë, nga trajnimi […]

Shiu Diellor, është zgjidhja e një misteri

Jemi mësuar me ciklin e ujit këtu në Tokë, por çfarë të themi në diell? Gjeni cfare: Atje bie shi, por natyrisht, nuk është një shi uji, por një shi me gaz të mbinxehur. Ja se si funksionon shiu diellor.   Bregdeti diellor Dielli është një top hidrogjeni dhe heliumi që bashkojnë vazhdimisht elemente së bashku, duke krijuar nxehtësinë që na mban gjallë këtu në Tokë. Dielli është gjithashtu një vatër e veprimtarisë magnetike që në mënyrë periodike largon lumenjtë […]

Zgjidhja e së ardhmes, Roboti Hermes

Zgjidhja e së ardhmes, Roboti Hermes. Shpëtimi i viktimave nga një ndërtesë e djegur, një derdhje kimike ose ndonjë fatkeqësi që është e vështirë për njerëzit, por mund të jetë një mision për robotë elastikë, të adaptueshëm me situatat e krijuara. Inxhinierët janë duke bërë përpjekje për krijimin e robotëve me katër këmbë dhe aftësinë e tyre për të punuar, për të kërcyer madje edhe të bëjnë backflips. Por marrja e robotëve me dy këmbë, humanoide për të ushtruar forcë […]

Me API të reja, qeni robot i Sony mund të jetë asistenti i zgjuar i shtëpisë që keni dëshiruar gjithmonë

Microsoft me sukses arkivon filmin Warner Bros. ‘Superman’ në një copë qelqi

Apple nxjerr në treg aplikacionin që ju lejon të përndiqni njerëzit që keni Follow në Instagram.

Adobe nxjerr një tipar AI që mund të tregojë kur një imazh është manipuluar

Karta e kreditit e Apple është duke u hetuar për diskriminim ndaj grave

Tipar i ri i Facebook: Selfie Video që do të përdoret për konfirmimin e identitetit të përdoruesve